Kráječ na bramborové spirály
Popis
Máte také rádi bramborové spirály, které jsou většinou k dostání na vánočních trzích?
Proč je nezkusit doma?
Vykrajovač spirál společně s jehlicemi se stane téměř denním pomocníkem v kuchyni.
Spirály z brambor můžete smažit jako hranolky nebo zdravěji péct na plechu.
Nejen děti tuto pochoutku milují!
A pozor. Pomůcku lze využít třeba i na okurek, který pak dáte na chlebíčky. Nebo na jakoukoliv jinou zeleninu či ovoce.
Recept na pečené spirály:
- Brambory omyjte a dle potřeby oloupejte.
- Na jehlici umístěte spirálový kráječ, následně napíchněte bramboru, kterou můžete přichytit bílým držadlem.
- Žlutým kráječem točte, brambora se začne spirálovitě vykrajovat. Jakmile budete mít bramboru nakrájenou, odeberte z jehlice kráječ a držadlo. Bramboru opatrně roztáhněte po celé jehlici.
- Přendejte na plech s pečicím papírem a pokapejte olejem, výborný je olivový olej, ale můžete použít jakýkoliv dle chuti.
- Dochuťte kořením a dejte péct do trouby (vyhřáté na 200 stupňů) na 30–40 minut. V polovině pečení je obraťte.
- Křupavé spirálovité brambory můžete dát jako přílohu k jídlu nebo jen tak na zobání k večernímu filmu.
Obsah balení: Držadlo, 4 jehlice, 1 kráječ
Délka jehlice je 19 cm bez oka pro držení
Jehlice využijete i na kukuřičné klasy nebo ražniči.
Myjte pouze pod tekoucí teplou vodou, nevkládejte do myčky na nádobí ani do mikrovlnné trouby.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.