Sada na vakuování potravin Always Fresh

Systém vakuování potravin uchovává potraviny déle čerstvé a svěží.

  • 499 Kč 150 Kč –30 %
  • Skladem
    Můžeme doručit do: 16.10.2019
349 Kč
Kategorie: Domů
Záruka: 2 roky
Hmotnost: 0.33 kg
 

Objevte kouzlo vakuování. Potraviny vydrží čerstvé daleko déle! Jídlo vám neokorá a vakuově naložené steaky budou daleko šťavnatější.

Sáčky ze sady Always Fresh se dají znovu a znovu používat, stačí je omýt vodou.

Metoda vaření Sous-Vide znamená v překladu ve vakuu. Na konci textu máme pro vás pár skvělých receptů!

giphy (9)

  • Systém pro uchování potravin a zabránění přístupu vzduchu pracuje spolehlivě
  • Vakuovačka je určena k uskladnění potravin v domácnosti
  • Potraviny balené ve vakuu mají prodlouženou dobu skladovatelnosti oproti klasickému balení
  • V mrazničce – z 6 měsíců až na 2 – 3 roky (maso, zelenina, ovoce)
  • V chladničce – z 1 týdne až na 6 týdnů (uzeniny, sýr)
  • Opakované použití – speciální sáčky lze umýt a používat opakovaně
  • Zip sáček je jednoduše uzavíratelný prsty nebo pomocí klipsu
  • Obsah balení: vakuový přístroj, 1 ks CLIPS pro uzavření sáčků, 4 x sáček 22x21 cm, 2x sáček 33,5x26 cm
  • Napájení: Zasíláme 2 typy přístrojů dle skladové dostupnosti: jeden typ je na 3 x AAA baterie (nejsou součástí balení), druhý typ je na napájecí kabel, který je součástí balení

 

Důvody proč vakuovat potraviny:

Důvod č. 1: Čerstvost a zachování vitamínů

Při vakuování je jednou z největších výhod dlouhodobé zachování chuti, nutričních hodnot i přirozené vlhkosti. Když například zavakuujete zeleninu, vydrží o mnoho déle křupavá, a přitom si ponechá své vitamíny.

Dokonce i ovoce a zelenina, které by běžně zhnědly, vám vydrží naporcované a očištěné v ledničce do doby, kdy je budete potřebovat. Pak je pouze vyjmete ze sáčků a můžete upravovat dále nebo rovnou servírovat. To je praktické u jablek, brambor nebo artyčoků.

Důvod č. 2: Delší životnost potravin

Vakuování prodlužuje životnost potravin, které uchováváme v lednici i v mrazničce. Proto se vyhnete nekonečnému plýtvání, což se hodí zejména v období svátků. Už nemusíte mít těžké srdce, když vyhazujete babiččinu vánočku nebo ingredience, které jste nestihli spotřebovat.

Když si přinesete domů nákup, můžete zavakuovat maso a zeleninu do vakuových sáčků. Následně je uložte do chladničky, spíže nebo mrazáku. Vydrží vám mnohem delší dobu!

 

Důvod č. 3: Zavakuovat jde úplně všechno!

Vakuovat však můžete nejen maso a zeleninu. Pokud potřebujete vakuovat křehké potraviny, které by v sáčku utrpěly na kráse a konzistenci, nabízí se vám balení do nádob a misek. Takto je vhodné uchovávat jahody, dezerty nebo zeleninové saláty. Do misek zabalíte i celé porce jídel včetně polévek a omáček.

Důvod č. 4: Zavakuované potraviny nezvlhnou

Suché potraviny jsou choulostivé na navlhnutí a následné napadení plísněmi. Utrpět může pečivo, krekry nebo i sušenky. Díky vakuování se k nim však žádná vlhkost nedostane. Potraviny doporučujeme vakuovat i na cestách, například na horských a vodáckých túrách a při kempování.

Jaký je nejlepší způsob uchování potravin? To vám poradíme v našem článku.

 

Důvod č. 5: Nové možnosti kulinářských zážitků

Vakuování spojte s novými možnostmi vaření. Otevřou se vám zcela nové obzory! S vařením ve vakuu, se Sous-Vide, se stanete hvězdou letního grilování i mistrem, pod jehož taktovkou vznikají nejlahodnější delikatesy. Stačí si osvojit několik zákonitostí vaření ve vakuu a experimentovat podle toho, co vám velí vaše kulinářské srdce.

Když například zavakuujete maso s kořením a čerstvými bylinkami, všechny chutě se propojí a výsledkem bude dokonale harmonické jídlo nebývalé chuti.

 

Recept na vakuově připravený steak

Sous vide steak s česnekovo-bylinkovým máslem
 
Ingredience na 4 porce:
4 ks filetu mignon
2 lžíce másla
podle potřeby sůl a pepř a rostlinný olej
2 stroužky česneku 
2 lžíce pažitky
 
Postup:

1. PŘIPRAVÍME LÁZEŇ

Pro „rare“ filet mignon předehřejte sous vide lázeň na 52 °C. Pro „medium“ filet mignon na 56 °C.

Tip: Propečený filet mignon není poživatelný, ale pokud byste si nemohli pomoci, sous vide lázeň předehřejte na 60 °C.

2. PŘIPRAVÍME MASO

Maso pečlivě osolíme a opepříme a v případě chuti potřeme také troškou česneku (nebo posypeme troškou česnekového prášku).

3. ZABALÍME MASO

Steaky vložíme do uzavíratelného sáčku tak, aby nebyly příliš plné. Pokud se steaky do jednoho sáčku vejdou jen stěží, raději použijeme dva sáčky. Vakuově zabalíme

4. VAŘÍME

Maso vložíme do lázně a vaříme po dobu 45 minut.

5. PŘIPRAVÍME BYLINKOVÉ MÁSLO

Máslo necháme povolit (můžeme tomu napomoci například tím, že ho dáme na pár sekund do mikrovlnné trouby nebo na mírný plamen).

Do másla vmícháme na drobno nakrájenou petržel či pažitku (nebo obojí) a špetku soli.

Dáme do ledničky a necháme odležet. Máslo opět ztvrdne.

6. DOKONČÍME STEAK

Jakmile se steak dovaří, vyjmeme ho z plastového sáčku a necháme okapat.

Pánvičku rozehřejeme na velkém plameni. Přidáme lžíci oleje nebo másla a steak na něm zprudka osmahneme po obou stranách do zlatova.

7. OKAMŽITĚ PODÁVÁME

Steak dáme na talíř a ozdobíme ho kouskem česnekovo-bylinkového másla. Okamžitě podáváme.

aaaaaaaapruhledné pozadí tabulka

Podobné produkty

Ilustrační video


Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.