Teploměr na víno

Změřte, zda má víno správnou teplotu.


  • (1 ks) Skladem
    Můžeme doručit do: 1.10.2020
149 Kč
Kategorie: Domů
Záruka: 2 roky
 

Ještě než otevřete lahvinku, zjistěte, zda je víno na správné teplotě.

Teploměr na víno s digitálním displejem je upevněn na klipu z černého ABS plastu.

Díky této vychytávce budete svým přátelům podávat to nejlepší víno.

Dodává se včetně LR11330 baterie.

Podávání vín

Zapomeňte na to, že vytáhnete lahev z vinotéky a začnete ji rozlévat.

O přípravě vína k podávání existuje skoro celá věda. Říká se jí vytemperování neboli příprava vína na správnou teplotu. Všichni víme, že teplé víno se nedá pít. Profesionální sommeliér by ale s díky odmítl i sklenku červeného o pokojové teplotě. Ta už totiž taky není, co bývala, od dob, kdy nebylo v každém pokoji topení. Pro bílá vína by nejlépe seděl výraz “sklepní teplota”. Ve vinném sklípku v našich krajích bývá zhruba 10 až 12 °C, což většině bílých vyhovuje.

Ideální teploty vín
Víno Při podávání Při konzumaci
Šumivé, sekty, Champafne 5°C 6-9°C
Růžové, polosladké a sladké 7°C 9-11°C
Bíle suché a mladé 7°C 9-11°C
Ovocné víno 8°C 10-12°C
Červené mladé a lehké 8°C 10-12°C
Bílé velké, silné 8-10°C 10-12°C
Červené elegantní 10-12°C 12-14°C
Červené, velká a sladké 12-13°C 14-16°C
Červené (vysoký tanin) 15-17°C 18-20°C
Portské, likérové a Shery 10-12°C 13-15°C

A nezapomeňte

Červené víno je dobré po otevření nechat aspoň hodinu stát, aby se vydýchalo. Za tu dobu vám ale samozřejmě trochu zteplá. Říká se, že po nalití vína do skleničky, stoupá teplota i o 2°C. Co s tím? Těsně před otevřením doporučujeme víno o pár stupňů podchladit.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat hodnocení
Nevyplňujte toto pole:
 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.. Více informací zde.