Dejte své domácnosti řád

Uklízíte pravidelně nebo čekáte až se nepořádek nahromadí a pak teprve se na to vrhnete? Nevíte si někdy rady a připadne vám, že víc věcí se do vaší domácnosti už nevejde?

Nezoufejte. Spousta lidí, nejen žen, to má úplně stejně.

Pojďme se podívat na vychytávky, které vám usnadní život, ušetří místo v malém bytě a zbaví vás zbytečných výdajů energie na namáhavé uklízení.

1. Schovejte věci do boxů či jiných organizérů

Stoupněte si do prostředku místnosti, ve které trávíte nejvíce času. Co vidíte? Krémy na ruce a nohy společně s manikúrou pod konferenčním stolem? Nebo časopisy, letáky a dokumenty položené na stole? Používáte to každý den, nebo jen občas?

Těchto věcí si jako prvních všimne návštěva. Využijte chytré boxy a schovejte do nich vše, co nemusí být na očích. Boxy působí elegantně a hodí se do všech stylů bydlení.

Je úplně jedno, zda využijete boxy na ručníky, na hračky nebo na dokumenty, je fajn, že můžete boxy otočit tak, aby byla vidět pouze černá strana pořadače nebo lehce průhledná vrstva na druhé straně, aby děti poznaly, kde mají schovány svoje hračky.

TENTO KONKRÉTNÍ BOX ZAKOUPÍTE >>>ZDE<<<

box1

 

2. Udělejte si pořádek ve skříni a v botníku

Dejte si jeden den volna a vrhněte se na svou šatní skříň a svůj botník. A to platí o všech členech domácnosti.

Rozdělte si oblečení podle toho, zda jej nosíte často, nebo jste ten daný kousek na sobě neměli už pěkně dlouho, ale jednou za čas jej využijete. Vložte ty kousky, které nenosíte do VAKUOVÉHO PYTLE a vysajte z něj vzduch. Dále rozdělte oblečení podle sezóny. Je zrovna léto? Tak šup se zimní bundou a lyžařskými kalhotami taky do vakuového pytle!

VAKUOVÝ PYTEL zajistí, že oblečení zůstane suché, čisté, nedostanou se k němu moli a hlavně! ušetří ve skříni až 80% místa, tím pádem budete mít prostor buď na nové kousky a nebo vaše skříň bude působit lehčeji!

To stejné můžete udělat s ložním prádlem a peřinami pro hosty. Nebo s plyšovými hračkami.

Sada pytlů K ZAKOUPENÍ >>>ZDE<<<

Související obrázek

 

A co s botami? Doporučujeme to stejné, co s oblečením a vakuový pytel s obuví klidně šupněte pod postel.

Navíc lodičky, tenisky i polobotky, které nosíte často, můžete zorganizovat pomocí těchto organizérů- jedná se o chytré plastové organizéry, které se přizpůsobí vaší botě a každý pár tak dostane své místo.

ORGANIZÉR NA BOTY KOUPÍTE >>>ZDE<<<

Související obrázek

 

3. Jak často žehlíte?

Pravdou je, že v dnešní době kvalitních praček a sušiček už není potřeba oblečení tolik žehlit. Pokud prádlo hezky pověsíme na sušák, můžeme jej po usušení poskládat a uložit do skříně. Takže nepřekáží vám doma žehlicí prkno?

Pokud vytahujete žehlicí prkno jen občas, třeba jednou za dva měsíce, máme pro vás TIP! Prodejte své žehlicí prkno na bazaru, pokud je v opravdu dobrém stavu, můžete za něj dostat i 500 Kč a někomu jinému tím uděláte radost, protože on si nemusí kupovat prkno nové.

A na čem, že potom budete žehlit? Co taková DEKA NA ŽEHLENÍ PRÁDLA? Je velmi skladná a pokud potřebujete něco vyžehlit, stačí ji dát třeba přes pračku, přes stůl nebo položit na pohovku a je vystaráno! Deka nezabere téměř žádné místo, rozhodně méně než prkno a poslouží úplně stejně.

Deku KOUPÍTE >>>ZDE<<<

deka

Ušetřete si trochu práce s párováním ponožek ještě před praním! Využijte PÁROVAČ PONOŽEK a každý večer dejte pár špinavých ponožek do jednoho očka. Jakmile bude párovač plný, dejte jej prát. Díky praktickému očku lze párovač po vyprání zavěsit na žebříkové topení nebo na sušák, nezabere žádné místo a ponožky které uschnou už budou napárované, paráda! Naučte to celou rodinu a máte o práci méně.

PÁROVAČ PONOŽEK KOUPÍTE >>>ZDE<<<

Obrázek z Párovač ponožek

 

4. Pořádek v kuchyni

Jak jsou na tom skříňky s potravinami? Máte v policích tolik věcí, že nevíte, co je úplně vzadu?

Máte spoustu krabiček, ale nesedí vám k nim víčka? S tímto problémem si víme rady.

Nabízíme univerzální silikonová víčka, která sednou na různé typy nádob - zakryjete s nimi i hrnec, talířek nebo misku.

Sadu 6 kusů víček ZAKOUPÍTE >>>ZDE<<<

Sadu 4 kusů ZAKOUPÍTE >>>ZDE<<<

Výsledek obrázku pro víčka silikonová

Popište si skleničky s kořením a suchými potravinami, vypadá to nejen efektně, ale už se nikdy nespletete, navíc když bude vařit někdo jiný, bude se skvěle orientovat.

Nádherně samolepky vypadají na zavařeninách. Skleničky klidně použijte klasické zavařovačky od okurek, od medu, od jogurtu... na bazaru je běžně seženete i ZDARMA. Přes víčko stačí dát kousek látky a převázat stuhou a nalepit název s datem.

Nálepky s fixem ZAKOUPÍTE >>>ZDE<<<

Výsledek obrázku pro chalk board sticks food kitchen

 

Využijte sílu magnetu a nechte konzervy a zavařeniny levitovat!

Ze spodu police či skříňky navrtejte nebo nalepte silným lepidlem magnetické držáky a k nim pak můžete přimagnetovat jakékoliv nádobky s kovovým uzávěrem. Jen pozor na váhu - ideálně by měla mít jedna nádobka maximálně 400g!

Jednotlivé držáky KOUPÍTE >>>ZDE<<<

Využít však můžete i MAGNETICKOU LIŠTU NA NOŽE, která poslouží také na udržení kovových předmětů, nejen nožů!

keep hard to find things handy!

 

Uložte zeleninu do praktických sáčků! Jsou veselé, barevné a hlavně v nich zelenina vydrží o mnoho déle čerstvá!

V nabídce jsou sáčky na brambory, česnek, cibuli a salát.

Pytlíčky KOUPÍTE >>>ZDE<<<

CU255_CU256_CU57_Action_2_8131_700x700

 

 5. Jak vlastně uklízet?

Uklízíte a stále to není vidět? Pořád je někde usazený prach?

Pokud jste doma s malými dětmi, máte obrovské plus. Malé děti zbožňují domácí práce a velmi rádi vám pomohou třeba s vytahováním nádobí z myčky, s vynášením koše či se zametáním. Dejte dětem prostor a uvidíte, jak je to bude bavit a vy si mezitím uděláte to, co potřebujete.

Pokud chodíte do práce, vymezte si denně MAXIMÁLNĚ 20 minut na úklid! Víc ne! Celý den jste dřeli, takže si zasloužíte odpočívat, ale když denně uděláte alespoň kousek z celku, nebudete muset víkend trávit velkým úklidem. Nastavte si klidně budík na 20 minut, v časovém presu půjde uklízení rychleji.

                                                                                                                   

TIP: Nepoužívejte příliš mnoho úklidového prostředku, použijte předepsané množství od výrobce a řeďte s vodou přesně dle návodu. Pokud použijete více čisticího prostředku, stane se z umytého místa MAGNET na prach a špínu, protože čisticí prostředek se neumyje dokonale a nerozpustí v menším množství vody!

A taky si radši častěji měňte vodu, úklid tak půjde snadněji!

                                                                                                                   

Velkou vychytávkou na mastnotu za sporákem je tato fólie. Je nehořlavá, odpuzuje vodu a mastnotu, takže po vaření stačí utřít papírovou utěrkou a úklid kolem plotýnky je hotov.

Alufólie je samolepicí, můžete ji nalepit i na kuchyňskou desku nebo do poliček, předejdete tak poškrábání a pokud máte starou kuchyň, nemusíte investovat do nové, stačí ji touto fólií oživit!

Roli 300 x 40 cm KOUPÍTE >>>ZDE<<<

Obrázek z Ochranná alufólie

SKLÁDACÍ SILIKONOVÝ KYBLÍK, který nezabere místo KOUPÍTE >>>ZDE<<< - stane se skvělým parťákem při úklidu.

Výsledek obrázku pro silikonový kyblík 10l

S tímto měkkým hadříkem vám půjde mytí celé domácnosti jako po másle. Nezpomeňte však hadřík a ostatní hadry na úklid pravidelně prát v pračce!

Špinavým a umaštěným hadrem bohužel nic neuklidíte.

HADR KOUPÍTE >>>ZDE<<<

Obrázek z Leštící hadr na auto

A nakonec nesmíme opomenout náš nejprodávanější produkt MOP ČISTICÍ PAPUČE

Tyto papuče noste během vaření a jakmile něco rozlijete nebo vysypete, stačí přejet nohou a je uklizeno, pak už stačí papuče dáte jen do pračky a oprat.

Pokud tyto papučky nabídnete návštěvě, ušetříte si práci s následným zametáním podlahy, návštěva totiž nevědomky posbírá nepořádek na papuče a ještě budou mít nohy v teple.

Papuče KOUPÍTE >>>TADY<<<

Image result for lazy mop slippers gif"